Is het optimaliseren van bedrijfsprocessen jouw passie? Vind je het leuk om met verschillende bedrijven in gesprek te gaan over hoe zij software voor hun bedrijf kunnen laten werken? Lees dan verder.

Onze klant is een IT- leverancier (omgeving Utrecht) en automatiseert alle denkbare processen in onder andere retail en fashionbedrijven (kleding, schoenen, sportartikelen), van product design tot verkoop aan de consument.

Als Consultant Finance ga je met verschillende bedrijven in gesprek over hoe zij software voor hun bedrijf kunnen laten werken? Houd je van open communiceren? En wil je werken in een groeiend bedrijf? Lees dan verder!

Jouw rol

Jij bent een inhoudelijk gespreks- en sparringpartner en weet structuur aan te brengen in het uitrollen en opzetten van een geoliede Retail of Fashion operatie. Daarbij (her)ken jij de business en de daaraan gerelateerde processen waarbij jij een adviesfunctie vervult. Je realiseert projecten binnen de gestelde kwantitatieve en kwalitatieve doelstellingen.

Je bent van A-tot-Z verantwoordelijk voor jouw klanten in het gebruik van de (software) oplossingen. Jouw taken zullen bestaan uit:

 1. Proces- en projectcoördinator
  Je begeleidt de klant en de ondersteunende afdelingen om een soepel traject te creëren. Van het tekenen van offerte tot de succesvolle oplevering van de gekozen oplossing inclusief een adequate nazorg en overdracht naar de supportorganisatie.
 2. Pre-sales ondersteuning en gesprekspartner tijdens het commerciële traject
  Jij brengt inhoudelijke kennis in tijdens het commerciële proces en vormt samen met de salesmanager een gouden duo. Je geeft demo’s en houdt ervan om een sparringpartner te zijn voor inhoudelijke vragen en denkt graag mee over oplossingsrichtingen. Je bent de linking pin tussen sales en operatie en zorgt voor een soepele overdracht.
 3. Training & implementatie
  Je geeft trainingen over het gebruik van de software en je weet op een creatieve manier de software zo in te richten dat deze voor de klant het maximale rendement haalt. Je bezit voldoende businesskennis over processen om op niveau mee te praten met de klant.
 4. Advies & support
  Komen er moeilijke vragen binnen? Jij weet onze klant weer op weg te helpen en geeft hen advies over hoe ze hun systeem zo goed mogelijk kunnen gebruiken.
 5. Proces & softwareverbeteraar
  Je weet de juiste conclusies te trekken uit de rapportagetools en deze weet je om te zetten in concrete verbetervoorstellen. Ook signaleer je vroegtijdig nieuwe implementatiekansen om hun klanten altijd van up-to-date software en bijbehorende functionaliteit te voorzien.

Wij zoeken iemand met:

 • HBO-/WO niveau
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Bij voorkeur ervaring als Financieel consultant, (business)controller of Finance Manager bij een MKB-bedrijf in de Retail of Fashion
 • Een echte kartrekker, iemand die zowel in- als extern met innovatieve ideeën komt
 • Gesprekspartner op alle niveaus bij onze klanten
 • Vasthoudend, resultaat gedreven, analytisch vermogen, stressbestendig
 • Een proactieve persoonlijkheid die beschikt over creativiteit en ondernemerschap
 • Je beschikt over goede sociale, communicatieve en commerciële vaardigheden, voor het onderhouden van in- en externe contacten
 • Je beschikt over een probleemoplossend vermogen
 • Je bent stressbestendig, integer, mensgericht en weet hoe je collega’s binnen jouw projecten kunt motiveren
 • Je beschikt over een gezonde dosis organisatiesensitiviteit

De onderstaande competenties worden als kerncompetenties gezien:

 1. Ondernemerschap
 2. Resultaatgericht
 3. Gecommitteerd
 4. Teamspeler

Daarnaast staat bij hen transparantie, innovatie en klanttevredenheid hoog in het vaandel.

Een verkennend gesprek inplannen? Neem even contact op met Anne-Marie Berger, 06-20451128 of stuur een e-mail naar ab@bergersolutions.nl.