De krapte op de arbeidsmarkt is prominenter dan ooit en de zoektocht naar gekwalificeerde professionals wordt steeds uitdagender. Het is een tijd waarin meer en meer bedrijven de handen ineenslaan met externe werving partners. Maar wat drijft een onderneming om deze stap te zetten? En hoe zorgt een samenwerking met zo’n extern bedrijf voor meer succes? We duiken er dieper op in.

 

Het proces van werven

Het werven van nieuwe teamleden start bij het opstellen van een profiel, de (online) zoektocht en uiteindelijk het integreren van deze persoon. In theorie, want in de praktijk verloopt dit proces tegenwoordig vaak een stuk minder vlekkeloos. De kandidaten liggen niet meer voor het oprapen en daarom kan de expertise van een externe werving partner een goede toevoeging zijn.

Hit-and-miss strategie

Stel je voor… Je bent op een grote netwerkborrel, op zoek naar dé persoon die jouw team compleet maakt. Je praat hier en daar wat, maar zonder echt plan. Klinkt niet als de meest effectieve strategie, toch? Vaak is dit precies wat veel bedrijven doen als ze op een hit-and-miss manier talent proberen te werven. Maar in de zoektocht naar dat gouden teamlid, is het niet genoeg om af en toe eens een lijntje uit te gooien en te hopen op het beste. Zeker niet in deze tijd, waar het vinden van potentiële kandidaten al een opgave is. Effectief werven vereist een strategische, continue aanwezigheid op de markt. Dit betekent dat je altijd alert bent en klaar staat om die perfecte match te maken. Maar hoe houd je dat vol met beperkte tijd en ruimte?

Snelheid en efficiëntie

Daar komt een externe werving partner om de hoek kijken. Een van de meest tastbare voordelen van het werken met een externe werving partner is dat het proces gewoonweg sneller zal verlopen. Met mensen die zich 100% focussen op het vinden van een kandidaat voor jou, is er meer kans op een match. Zo kan er snel geschakeld worden. En dat is fijn, want in de wereld van rekruteren begrijpen we dat “tijd” een luxe is die veel bedrijven vaak niet in overvloed hebben. Iedere seconde telt, want voor je het weet wordt die gekwalificeerde kandidaat voor je neus weggekaapt.

De frisse blik van een externe werving partner

Met een diepgaand begrip van zowel de bedrijfsbehoeften als de ambities van kandidaten, brengt het inschakelen van een externe werving partner zoals Berger Executive Solutions een frisse blik in het rekruteringsproces. Deze neutrale positie als derde persoon ontgrendelt waardevolle inzichten. En juist het vermogen om dieper te graven, vergroot de kans op een duurzame match. Is een kandidaat bijvoorbeeld wel echt op zoek naar zoiets voor de lange termijn? Of is hij al bezig met veel andere kansrijke sollicitaties? Hoe kansrijk is deze match? Berger Executive Solutions kan met deze kennis proactief problemen aanpakken en oplossingen bieden voordat ze obstakels worden.

Ons doel is het vinden van iemand die niet enkel nu bij je past, maar iemand die mee groeit en bloeit met het bedrijf. Dit betekent dat jij minder tijd besteedt aan werven op de lange termijn en meer tijd hebt om te focussen op wat echt telt: je bedrijf vooruit helpen. Ben jij op zoek naar nieuwe professionals en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op! 

https://bergersolutions.nl/contact/