In de zomertijd krijgt bezinning vleugels. Dat maakt de zomermaanden mogelijk een goede periode om nieuwe medewerkers te vinden. Want terwijl jij je afvraagt hoe je het najaar overleeft met niet-ingevulde vacatures, beginnen potentiële kandidaten te piekeren over hun carrière.

De zomertijd brengt voor veel werknemers een welverdiende adempauze. Maar juist tijdens die rustmomenten borrelen vragen vaak op. Biedt dit werk eigenlijk nog wel genoeg uitdaging? En liggen er genoeg kansen voor groei binnen dit bedrijf? Dit maakt de zomer een geschikt moment om actief op zoek te gaan naar nieuwe werknemers en ze actief te benaderen.

Helaas gaat die zoektocht intern niet altijd even soepel, aangezien ook HR-professionals en managers genieten van hun welverdiende zomervakantie. Executive search kan hierin de oplossing bieden en helpen bij het vinden van nieuwe werknemers, waardoor de zoektocht terwijl medewerkers van hun vakantie genieten.

Dit is cruciaal, want juist tijdens de zomermaanden zijn potentiële kandidaten doorgaans beter bereikbaar. Daarom is gericht zoeken tijdens de zomer belangrijk om je kansen op ingevulde vacatures na de zomer te vergroten.

Executive search

Wil je graag gericht zoeken naar nieuwe medewerkers en wil je vooral niet stilstaan tijdens de zomer? Bij Berger Executive Solutions helpen we bedrijven bij het vinden van hoogopgeleide IT-professionals, C-level executives en managers in Marketing en Sales. We zien iedere opdracht als een partnership en vanuit de specifieke opdracht benaderen we kandidaten via ons eigen zakelijk netwerk, onze eigen database en via headhunting. Daarbij nemen wij het hele traject uit handen, ontzorgen we u volledig en zetten we alles op alles om de perfecte match te realiseren.