Ben je een toekomstgerichte denker? Wil je het gesprek aangaan en bespreken welke richting daarbij hoort? Neem dan contact met ons op.

 

Dit artikel beschrijft de mindset die je als persoon, team, management nodig hebt om plannen tijdig om te zetten indien de situatie daarom vraagt.

Het Amerikaanse BetterUp heeft onderzocht met welke mindset je overeind blijft in onzekere tijden.

Toekomstgerichte leiders zijn niet bezig met eindeloze spreadsheets en het telkens opnieuw berekenen van risico’s en kansen. Ze zijn optimistisch, actiegericht, en combineren dit met een realistische kijk en de nodige flexibiliteit. Een plan B is voor hen niet genoeg, ze komen ook met een plan C, D, E… op de proppen. Ze maken daarbij veel meer gebruik van de kracht van verbeelding. Het zijn echter geen dagdromers, ze kunnen zich juist heel wat mogelijke businesspaden en oplossingen voor de geest halen. Het gaat niet over voorspellen, maar over voorstellen. En daarbij betrekken zij het team en de managers om naar het verleden te kijken om de toekomst te verbeteren.

Lees het hele artikel https://mtsprout.nl/management-leiderschap/waarom-toekomstgerichte-leiders-minder-last-hebben-van-stress